Dé spouwmuurisolatie specialist in Dordrecht

Adviesbureau de Jong is een specialistisch bureau dat u begeleidt in uw dromen naar een duurzame woning.

Persoonlijk en klantvriendelijker advies
Meer dan 15 jaar ervaring
Verduurzamen op alle vlakken
In Dordrecht en omstreken

Vrijblijvend advies

Vraag vrijblijvend advies aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!

Naam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Onderwerp voor de offerte

Bent u op zoek naar een betrouwbaar adviesbureau dat u kan begeleiden naar lagere maandelijkse lasten en tegelijkertijd ervoor zorgt dat u bijdraagt aan een betere wereld? Onze professionele en specialistische adviseurs staan voor u klaar om al uw wensen en behoeften te bespreken.

Spouwmuurisolatie

Op zoek naar een investering die je woning energiezuinig, comfortabel en veilig maakt? Super, dan zit u op de juiste pagina! Het isoleren van spouwmuren heeft een positief effect en zorgt voor een lagere energierekening, maar ook voor een goede gezondheid en schoon milieu. Bezit u een woning in Dordrecht die gebouwd is tussen 1920 en 1980? Ook dan is spouwmuurisolatie mogelijk bij uw woning. Wilt u een lagere energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan de duurzaamheid in Dordrecht en Nederland? Voorzie uw woning dan voor spouwmuurisolatie!

Advies spouwmuurisolatie Dordrecht

Elke woning is anders en is het dus vanzelfsprekend dat niet elk soort spouwmuurisolatie mogelijk is bij uw woning. Voordat u een bedrijf of persoon uw spouwmuren laat isoleren, is het zeker aan te raden om eerst informatie en advies in te winnen bij een specialistisch bureau. Al jaren zijn wij bij Adviesbureau de Jong dagelijks bezig om mensen die in de omgeving van Dordrecht een eigen woning bezitten van waardevol advies te voorzien op het gebied van spouwmuurisolatie.

Op deze manier zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt voor het isoleren van uw woning en kunnen wij samen met u bepalen wat de beste oplossing is voor uw woning. Al onze persoonlijke adviezen zorgen voor direct resultaat op het gebied van verduurzaming van woningen. U zorgt hiermee niet alleen voor goed en gezond milieu, maar ook voor een lagere jaarlijkse rekening. Wie wilt dat nou niet?

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Om te begrijpen waarom spouwmuurisolatie verschillende voordelen oplevert, is het eerst handig om te weten wat spouwmuurisolatie is. Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussenin 3 á 6 centimeter open ruimte. De ruimte tussen de twee muren wordt een spouw genoemd, welke gevuld kan worden met isolatiemateriaal. Vrijwel alle woningen die gebouwd zijn voor 1920 hebben (helaas) geen spouw. Huizen die gebouwd werden vanaf 1960 tot en met begin de jaren ‘90 werden voorzien van een open spouw zonder isolatie.

Indien uw woning een open spouw heeft en nog niet geïsoleerd is, dan is het zeker aan te raden. Het klimaat in de woning wordt er namelijk comfortabeler van, u voorkomt vocht- en schimmelproblemen, u verlaagt uw energieverbruik en in de zomer blijft uw woning lekker koel. Genoeg voordelen dus om ervoor te kiezen om uw spouwmuren te laten isoleren.

Verschillende soorten spouwmuurisolatie

Indien u ervoor kiest om spouwmuren te isoleren, zal u zich er bewust van moeten zijn dat er gebruik gemaakt kan worden van verschillende soorten isolatie. De vier soorten isolatie zijn: glaswol, steenwol, EPS parels en schuim. Uiteraard heeft elk materiaal en soort isolatie haar eigen eigenschappen. Daarnaast variëren de kosten tussen de verschillende soorten isolatiemateriaal.

Glaswol

Glaswol is voornamelijk bekend van de isolatierol die gebruikt wordt voor dakisolatie. Wanneer je dit materiaal gebruikt wordt voor het vullen van een spouwmuur, wordt de isolatie echter in de vorm van vlokken gebruikt. Het is een relatief goedkoop isolatiemateriaal, het heeft namelijk een hoge isolatiewaarde en is zeer brandveilig. Dit zijn dan ook gelijk de redenen waarom het bij veel woningen veel wordt gebruikt.

EPS parels

EPS parels kan je herkennen aan de witte, zilvergrijze of zwarte polystyreen korrel. De kwaliteit van de korrels kan heel erg variëren en is afhankelijk van het materiaal dat wordt aangeschaft. Veel EPS parels scoren bovendien op geluidsisolatie en brandveiligheid lager dan glas- en steenwol. Een voordeel van de parels is wel dat deze erg milieuvriendelijk zijn en vochtregulerend werken. Dit zorgt weer voor een verminderde kans op vochtproblemen.

PUR spouwmuurisolatie

Dit isolatiemateriaal staat ook bekend als PUR-schuim. Het materiaal is zeer populair door de goede prestaties op het gebied van vochtwering en kierafdichting. Bovendien heeft het een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding en vult in tegenstelling tot alle andere materialen kleine kiertjes moeiteloos. Het heeft echter ook nadelen: het grootste nadeel is namelijk dat het moeilijk te recyclen is en dat het ook ongezonde stoffen bevat.

Ondanks al deze informatie is het ten allen tijde aan te raden om gebruik te maken van de specialistische kennis van een adviseur. Bij Adviesbureau de Jong krijgt u advies op maat en toegespitst op uw woning. Elke woning is immers anders en voor elke woning past een specifieke type spouwmuurisolatie het best.

De kosten van spouwmuurisolatie

Hoeveel u eindelijk zal moeten betalen voor het isoleren van de spouwmuren is afhankelijk een aantal zaken: welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt, wat de totale oppervlakte is en hoe dik de spouw is. Bovendien kunnen ook de staat van de gevels van invloed zijn op de uiteindelijke kosten. Als er scheuren aanwezig zijn, zullen deze namelijk eerst gerepareerd moeten worden.

Desondanks is het isoleren van de spouwmuren altijd rendabel en zorgt het ervoor dat je de investering in de kortste tijd terugverdiend. De terugverdientijd hangt af van het gemiddelde energieverbruik en de dikte van de spouw. U bespaar ieder geval jaarlijks 9 tot 11 m3 gast op elke m2 die u isoleert.

Uw gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen de 1,5 en 4 jaar. De winst is op de lange termijn aanzienlijk te noemen en daarmee ook een erg goede investering. Bent u van plan om de woning later te verkopen? Dan kunt u ook nog eens een mooie meerwaarde realiseren dankzij een gunstig EPC-attest.

Spouwmuur isoleren Dordrecht

Bent u eigenaar van een woning in Dordrecht of in de directe omgeving van Dordrecht? En wilt u ook een investering doen, waarvan u zeker kunt zijn dat u dit binnen maximaal 4 jaar terugverdient? Kies dan voor het laten isoleren van de spouwmuren van uw woning. Voor een persoonlijk advies op maat kunt u contact opnemen met onze specialisten van Adviesbureau de Jong.

Afspraak is Afspraak

We komen bij u thuis en luisteren naar uw wensen.

1. Inspecteren of uw wensen mogelijk zijn en zetten samen alles op papier.

2. Maken een passende offerte als het kan direct anders mailen we deze binnen 7 dagen door geheel vrijblijvend.

3. Komen bij akkoord op de afgesproken dag alles uitvoeren zoals we dat samen op papieren hebben gezet.

Contact

Burgemeester de Raadtsingel 93C
3311 JG Dordrecht

078 2100 310
info@adviesbureaudejong.com