Dé warmtepomp specialist in Dordrecht

Adviesbureau de Jong is een specialistisch bureau dat u begeleidt in uw dromen naar een duurzame woning.

Persoonlijk en klantvriendelijker advies
Meer dan 15 jaar ervaring
Verduurzamen op alle vlakken
In Dordrecht en omstreken

Vrijblijvend advies

Vraag vrijblijvend advies aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!

Naam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Onderwerp voor de offerte

Bent u op zoek naar een betrouwbaar adviesbureau dat u kan begeleiden naar lagere maandelijkse lasten en tegelijkertijd ervoor zorgt dat u bijdraagt aan een betere wereld? Onze professionele en specialistische adviseurs staan voor u klaar om al uw wensen en behoeften te bespreken.

Warmtepomp

Uw huis verduurzamen en tegelijkertijd kosten besparen op de jaarlijkse gasrekening: wie wilt dat nou niet? Dit kan u realiseren door een warmtepomp te laten installeren. Een warmtepomp is een apparaat dat een huis duurzaam én zonder aardgas kan opwarmen. U leest het goed: u verbruikt geen gas meer, dus ook €0,- aan jaarlijkse kosten voor het opwarmen van uw woning.

Advies warmtepomp Dordrecht

Al jarenlang geven wij advies aan woningeigenaren in de omgeving van Dordrecht. Al onze persoonlijke adviezen zorgen voor direct resultaat op het gebied van verduurzaming. Bij het verduurzamen van uw huis zorgt u niet alleen voor een goed en gezond milieu, maar ook voor een lagere jaarlijkse rekening. Het plaatsen van een warmtepomp kan zorgen voor een gigantisch rendement en zorgt voor het besparen van honderden euro’s op jaarbasis. Dit geld kunt u ongetwijfeld aan veel leukere zaken besteden dan aan gasvoorziening!

Waarom een warmtepomp gebruiken?

Het duurzaam opwarmen van uw woning doet u met een warmtepomp. Een warmtepomp laten plaatsen en gebruiken kan leiden tot een rendement van meer dan 500%. Ongeloofwaardig? Niet helemaal als u de techniek erachter begrijpt. Een groot gedeelte van de benodigde energie wordt namelijk ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving. De energie uit aarde, water of lucht wordt omgezet naar voor ons bruikbare energie.

In Nederland zijn er al duizenden woningen voorzien van een warmtepomp. Ook in Dordrecht wordt het steeds populairder en zijn er veel woningbezitters die hun huizen voorzien van ‘gratis’ warmte. Het in gebruik nemen van een dergelijke pomp is overigens ook een goed alternatief voor HR-ketels. Dit betekent veel minder stookkosten!

Een efficiënte manier om uw woning in Dordrecht van warmte te voorzien

Een warmtepomp haalt haar energie uit de lucht, bodem of grondwater. Deze ‘gratis’ energie wordt vervolgens omgezet in voor ons bruikbare energie. Dit is een zeer efficiënte manier om uw woning in Dordrecht en omstreken van warmte te voorzien. Voor de wat meer technisch onderlegde website bezoeker:

Van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte!

Het stroomverbruik stijgt en u gebruikt echter helemaal geen gas meer. Tenzij u gebruik maakt van een hybride type warmtepomp, dan verbruikt u voor de helft minder gas. Volgens cijfers van het CBS zijn er nu in Nederland 552.617 warmtepompen voor klimaatregeling opgesteld. Een aantal redenen zijn uiteraard de kostenbesparingen die ermee gepaard gaan, maar ook de verlaagde C02 uitstoot. Wilt u ook iets goeds doen voor het milieu en tegelijkertijd kosten besparen? Plaats dan een warmtepomp voor uw woning in Dordrecht en omstreken.

De verschillende types warmtepompen

Bij elke woning past er een ander type warmtepomp. Voordat u een warmtepomp laat installeren, is het aan te raden om advies te vragen van een specialistische partij. Bij Adviesbureau de Jong zijn wij dagelijks bezig om woningeigenaren in de omgeving van Dordrecht van waardevol advies te voorzien op het gebied van het laten plaatsen van een warmtepomp.

Voordat u een warmtepomp laat plaatsen, is het ook goed om te weten welk type warmtepomp bij uw woning past. Er is een onderscheid tussen een hybride warmtepomp, een elektrische warmtepomp en een ventilatiewarmtepomp.

Hybride warmtepomp

Wanneer uw woning overal iets van isolatie heeft, zoals op uw dak, uw vloer, uw gevel en HR-glas, dan heeft uw woning een hybride type nodig. Deze werkt samen met uw huidige cv ketel, waardoor het gasverbruik aanzienlijk wordt verlaagd. U kunt denken aan maar liefst een verlaging van 25% op de CO2 uitstoot! Is uw woning nog niet zo goed geïsoleerd? Laat dit dan eerst uitvoeren, u kunt hiervoor denken aan vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Op deze manier kunt u namelijk het maximale rendement behalen.

Elektrische warmtepomp

Heeft u een CV ketel die 12 jaar of ouders is? Dan is het verstandig om te kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp. Ook bij de elektrische warmtepomp geldt dat u uw huis eerst goed moet isoleren voor het optimale rendement. Is uw huis wel zeer goed geïsoleerd en is het na het jaar 2000 gebouwd? Ook dan kunt u het beste kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp.

Ventilatiewarmtepomp

Is uw huis na 1974 gebouwd? Dan kunt u het beste gaan voor een ventilatiewarmtepomp. De kans is zeer groot dat uw huis is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem.

Ondanks al deze informatie is het ten allen tijde aan te raden om gebruik te maken van de specialistische kennis van een adviseur. Bij Adviesbureau de Jong krijgt u advies op maat en toegespitst op uw woning. Elke woning is immers anders en voor elke woning past een specifieke type warmtepomp het best.

Spouwmuur isoleren Dordrecht

Bent u eigenaar van een woning in Dordrecht of in de directe omgeving van Dordrecht? En wilt u ook een investering doen, waarvan u zeker kunt zijn dat u dit binnen maximaal 4 jaar terugverdient? Kies dan voor het laten isoleren van de spouwmuren van uw woning. Voor een persoonlijk advies op maat kunt u contact opnemen met onze specialisten van Adviesbureau de Jong.

Wat kost het om een warmtepomp te laten plaatsen in de omgeving van Dordrecht?

De kosten voor het laten plaatsen van een warmtepomp in Dordrecht en omstreken is afhankelijk van een aantal zaken. De volgende zaken en keuzes zal u goed in de gaten moeten houden:

  1. De grootte van uw woning

Hoe groter de woning, des te meer werk uw warmtepomp moet leveren om uw woning te verwarmen. De verdeling van de ruimtes binnen uw woning is ook erg van belang.

  1. Soort verwarming

Bent u alleen van plan om uw huis op te warmen of wilt u ook uw water laten verwarmen? Op basis hiervan kan ook pas vastgesteld worden of u een solo warmtepomp nodig heeft of een combipomp.

  1. Mate van isolatie

In hoeverre is uw woning geïsoleerd? Wij kunnen u er niet vaak genoeg op wijzen. De isolatie van uw woning is zeer belangrijk.

  1. Meerwerk

Is er sprake van meerwerk? Zo ja, wat moet er dan allemaal gebeuren? U kunt hierbij denken aan grondwerkzaamheden, verleggen van buizen of verwarmingsinstallaties. Hoe meer het werk, des te duurder de totale kosten worden.

  1. Type huis

Een vrijstaande woning heeft meer verwarming nodig dan bijvoorbeeld een rijtjeshuis. Ook het verbruik van de hoeveelheid water (zoals bij het douchen) is belangrijk.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw woning en bent u op zoek naar advies? Neem dan contact op met één van onze adviseurs!

 

Afspraak is Afspraak

We komen bij u thuis en luisteren naar uw wensen.

1. Inspecteren of uw wensen mogelijk zijn en zetten samen alles op papier.

2. Maken een passende offerte als het kan direct anders mailen we deze binnen 7 dagen door geheel vrijblijvend.

3. Komen bij akkoord op de afgesproken dag alles uitvoeren zoals we dat samen op papieren hebben gezet.

Contact

Burgemeester de Raadtsingel 93C
3311 JG Dordrecht

078 2100 310
info@adviesbureaudejong.com